pocetna

nacin uplate

dokumentacija

zajedno za Stefana

 

Ginisov rekord -  22.10.2014.

 

         Nikola Kulezić, frizer iz Šapca, napravio najvišu frizuru na svetu. Ginisov rekord posvetio Stefanu.

         Nikola je već je upisan u ginisovu knjigu rekorda kad je 2013 god. napravio najdužu nadogradnju kose

( pletenicu ) na svetu. Danas je oborio svetski rekord u pravljanju najviše frizure od prirodne kose ( "čiroki" ). Visina frizure je 120 cm, čime je oborio prethodni rekord od 113 cm.

         Rekord je posvetio Stefanu i zamolio sve ljude dobre volje da pomognu.

 

 

 

          Za ovu frizuru bilo je potrebno 10 lakova, jedan gel i dva i po sada rada. Napravljena je bez tapiranja, umetaka i šnala, od kose trinaestogodišnje Katarine Džinović koja se nikada nije šišala.

          Nikola kaže da najviša frizura na svetu, od prirodne kose, poznata kao čiroki, dostiže dužinu od 120 centimetara, napominjući da je prethodni rekord bio metar i trinaest.
         Zvaničnu potvrdu iz Londona o oborenom Ginisovom rekordu, Šapčani očekuju za nekoliko meseci.
         Model Katarina Džinović kaže da je osećaj izvanredan.
        "Dva i po sata sam ležala i sedela, Nikola je bio od velike pomoći. Drago mi je što sam zajedno sa njim učestvovala u ovom projektu i što ćemo pomoći Stefanu da dobije novo srce", ističe Džinovićeva.
         Stefan Đorđević je 24-godišnji mladić iz okoline Lebana koji boluje od kardiomiopatije. Da bi se što pre prikupila sredstva za neophodnu transplantaciju, Šapčani su na najvišu frizuru zakačili i broj njegovog žiro-računa.

 

 

 
 

 Ginisov rekord - " najduža nadograđena kosa" (  jun.2014   )

      

           >> Nikola Kulezić je  juna 2013. godine započeo je projekat za obaranje svetskog i Ginisovog rekorda za najdužu nadograđenu kosu. U početku je izgledalo nezamislivo i samom autoru da će čak tri puta nadmašiti tada postojeci rekord od 294 metra, a postaviti svoj od neverovatnih 820 metara.

           Uz pomoć svojih prijatelja, medija i kulturnog centra koji su stali iza projekta, Nikola je uspeo na radost svih koji su verovali u njegov uspeh, njegovu kreativnost i upornost. Ambicija i velika kreativna energija koja nikad ne miruje svojstvena je Nikoli Kuleziću a o tome kako je uopšte došao na ideju da se bori za Ginisov rekord kaže:

           "Ovo je ispunjenje mog sna, znao sam da ću jednog dana postati prvak sveta i evo danas to mi se ostvarilo. U životu je najvažnije imati san, ali to ne znači da treba da sedimo skrštenih ruku i čekamo da se desi čudo. Bilo je teško boriti se sa pletenicom od 820 metara, ali kada ste okruženi porodicom i prijateljima koji vas podržavaju sve je drugačije. Kosa je sintetička težila je preko 70 kilograma i iznosila je tačno 820 metara i 29 centimetara spajana je metodom čvorovanje-pletenje-spaljivanje, bilo je potrebno oko 10 sati za učvršćivanje nadograđene kose za kosu modela. Nadam se da ću ovim uspehom dati motivaciju mladim ljudima koji pored nipodištavanja vlasti i teške situacije u našoj zemlji ipak mogu uspeti i boriti se za istu jer jedino tako možemo nesto promeniti, meni je ovaj uspeh još draži jer znam da sam sopstvenim trudom osvojio titulu prvaka", rekao je Nikola. <<  .....  ( Kurir 08.06.2014. )